Tanároknak

A Darts Matek elsősorban az általános iskola alsó osztályait célozza meg, de személyre szabhatósága miatt 4-5 éves kortól egészen felnőtt korig ajánlott. Mindenekelőtt az iskoláknak nyújt segítséget, a matekot egy egyszerűen kezelhető program segítségével játékosan tanítva érhetik el a gyerekeknél a matematika könnyebb befogadását.

Alsó tagozatban rendkívül hatékonyan segít elsajátítani az alapműveleteket, nem csak kisebb, hanem több helyiértékű, nagyobb számokkal egyaránt. Nagyon jó készségfejlesztő, hiszen nem egyszerű műveleteket kell megoldaniuk, hanem gyakorlatba ágyazott, adott problémákon keresztül veszi rá a diákokat a gondolkodásra. A különböző nehézségű feladatok lehetőséget adnak a változatos kompetenciájú gyerekek egyéni fejlesztésére és eredményeik méréséhez, ami ennek a korcsoportnak különösen fontos. 

A nagyobb korosztály, felső tagozat számára is kiváló készségfejlesztő. A már meglévő tudásukat javítja, és emeli át egy gyakorlatias környezetbe, ez által nem csak a matematikai tudásuk fejlődik, hanem a logikájuk és gondolkodásmódjuk is szélesebb körűvé válik. Tetszőlegesen, igény szerint állítható be a program nehézségének és összetettségének mértéke, így ennek köszönhetően teljesen személyre szabható módon és ütemben lehet haladni a diákokkal. A Darts Matek segítséget nyújthat olyan középiskolások számára is, akiknek nehézséget okoz a fejben számolás és koncentráció, szeretné fejleszteni ezeket a képességeit is.

Mit tartalmaz a program?

  • 6 különböző feladat típus választható, végtelen beállítási lehetőségekkel
  • Végtelen gyakorlási lehetőséget
  • Osztálytermi management funkció: tanárok számára egyszerű felkészülés
  • Feladatlap készítési: előre elkészíthető feladatsorok, akár határidőre is
  • Egyéni gyakorlás: a gyerekek saját eszközökön egyedül oldhatják meg a feladatokat

Iskolák és tanárok

Az elmúlt évek Pisa jelentései megmutatták, hogy a gyerekek matematikai alapismeretei csekélyek, ráadásul stagnálás, illetve csökkenő tendencia figyelhető meg itthon és a legtöbb OECD országban.

PISA jelentés

Játékos és interaktív módon, gyakorlatias, szabad tanulási környezetben fejleszti a diákok alap matematika képességeit. A legnagyobb előnye, hogy szórakoztató, így rendkívül hatékonyan köti le a gyermekek figyelmét.

Értékelésmentes modell, tehát nem különbözteti meg a diákokat, mindenki a saját képességeihez mérten tudja a programot használni. Kiválóan alkalmazható SNI, fókuszhiányos és diszkalkuliás problémákkal küzdő gyerekeknél. 

Egyénre szabhatósága egyedülálló ezen a téren, a beállításoknak köszönhetően számtalan módon lehet elindítani a feladatokat, saját egyéni szintekhez alkalmazkodva

Fő cél, a matematikai képességek fejlesztése mellett a program jótékonyan hat a koncentrációra, kéz-szem koordinációt az interaktivitásnak köszönhetően hatékonyan fejleszti, és jól leköti a fókuszhiányos gyerekeket is.

Sokrétűen alkalmazható, megoldást nyújtunk az interaktív és digitális eszközök hatékony felhasználására. Kontrollált módon van lehetőség a gyerekeknek oktatni a digitális eszközök helyes és effektív alkalmazását.

Interaktív táblán, interaktív kivetítőn, PC-n, tableten, laptopon használható, ezzel együtt minden operációs rendszerre kínálunk megoldást.

Hogyan építhető be egyszerűen a tanórákba? A Darts Matek program illeszkedik a Nemzeti Alaptanterv meghatározott részeihez.

Bővebben itt olvasható.

Iskolák számára intézményi licensz formájában elérhető a szoftver.

1 havitól egészen 1 éves időtartamig vásárolható meg a program.

Kérdése van, írjon Nekünk vagy kérjen Tőlünk személyre szabott ajánlatot!